Keno, numeroilla voittaminen

Keno, tai tarkemmin sanottuna numerokeno on saanut kovasti tuulta alleen Suomessa, kun suomalaiset peliyhtiöt aloittivat televisioidun pelin muutama vuosi sitten. Keno on sen jälkeen kasvanut yhdeksi suosituimmaksi peliksi suomalaisten keskuudessa ja alkaa jo pian haastamaan suomalaisten ykköspeliä, lottoa.

Helppo peli

Mikä sitten on se, mikä tekee kenosta niin merkittävän pelin? Ainakin se on selvä, että Keno säännöt ovat todella helpot ja kuka tahansa voi oppia nopeasti pelaamaan sitä. Pelin ideahan on siis valita rivi numeroita tietystä joukosta, jonka jälkeen tästä joukosta arvotaan satunnaisia numeroita ja niiden pitäisi osua valittuihin lukuihin. Omien numeroiden määrä määrittää sen kuinka suuret kertoimet saat ja kuinka monta numeroa täytyy olla oikein, että alat saamaan rahaa.

Suomessa Keno pelataan 70 numeron kentällä, josta pelaajat valitsevat kahdesta kymmeneen numeroa. Pelissä arvotaan 20 numeroa, joista pitää parhaimmillaankin osua vähintään kaksi oikein. Mitä enemmän numeroita pelaaja valitsee, sen suuremmat kertoimet saa kun osuu kaikilla oikein. Parhaimmilaan suomalaisessa Kenossa voi saada jopa 200’000-kertaisen voiton, mutta siihen tarvitaan täysi kymmenen numeron rivi, jossa jokainen on oikein.

Kenon strategiaa

Keno strategia on osaltaan hieman monimutkaisempi asia. Periaatteessa voittoprosentti on tasainen riippumatta valittujen numeroiden määrästä. Tärkein vaikuttaja tässä on oikeastaan pelaajan oma ahneus. Pienillä panoksilla häviät vähän, mutta voitat pienempiä summia, kun taas isoilla niin tappiot kuin voitokin kasvavat. Tarkkaan laskentaan on tarjolla paljon matemaattisia kaavoja, mutta usein nämä vaativat korkeamman matematiikan tuntemista.

Keno on myös siltä osin miellyttävä peli, että sitä voi pelata lähes missä vain, paitsi Nordicbetissä, ikävä kyllä. Peli tunnetaan maailmalla hyvin ja sitä on pelattu jo Kiinan muinaishistoriasta lähtien. Keno netissä onnistuu myös helposti ja sen etu onkin siinä, että pääset pelaamaan milloin haluat ja kuinka monta kierrosta tahansa.

Be Sociable, Share!